Hoe oud is Google

HOE OUD IS GOOGLE

Google werd op 4 september 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin.

Het is een van de populairste websites ter wereld, met elke maand meer dan een miljard actieve gebruikers. Het heeft een hele reeks verschillende producten en diensten, waaronder YouTube, Google Maps, Gmail, Google Drive, en meer.

hoe oud is google

hou oud is google

Wat is Google?

Google is een wereldwijd technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in internet-gerelateerde diensten en producten, waaronder online reclame technologieën, zoekmachine, cloud computing, software engineering tools, en meer.

Het bedrijf werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin toen ze beiden doctoraalstudenten waren aan de Stanford Universiteit.

Het is nu een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld met een marktkapitalisatie van $812 miljard in juli 2018.

Wanneer gebruiken

Het werd opgericht om het voor mensen gemakkelijker te maken informatie op het internet te vinden. Google is uitgegroeid tot een van de meest waardevolle bedrijven in Amerika.

Het staat momenteel als nummer 6 op de Fortune 500 lijst van Amerika's grootste bedrijven naar inkomsten.

In 2018 genereerde Google $110 miljard aan inkomsten, met een netto-inkomen van $12 miljard.

Hoe populair

Google heeft ongeveer 90% van het wereldwijde marktaandeel voor zoekopdrachten met zoekmachines.

Google bestaat al een tijdje, en zijn populariteit valt niet te ontkennen.

Het bedrijf werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin toen ze student waren aan de Stanford Universiteit. Ze maakten de zoekmachine oorspronkelijk omdat ze geloofden dat er behoefte was aan een betere manier om op het internet te navigeren.

In 2004 introduceerde het Gmail, dat een revolutie in e-mailcommunicatie teweegbracht en een van de populairste web-gebaseerde e-mail diensten ter wereld werd. Tegenwoordig heeft Gmail meer dan 1 miljard gebruikers die elke dag meer dan 100 miljard e-mails versturen.

In 2005 kocht Google YouTube voor 1,65 miljard US$, waardoor het een van de populairste websites op het internet werd met meer dan 1 miljard bezoekers per maand en meer dan 6 miljard uren video die elke dag bekeken worden. Het bedrijf introduceerde ook Google Maps in

Het bedrijf

Google is een multinationaal technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in Internet-gerelateerde diensten en producten.

Het hoofdkantoor staat in Mountain View, Californië, en het bedrijf heeft kantoren in meer dan 190 landen. Google werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin toen ze nog Ph.D. studenten waren aan de Stanford Universiteit in Californië. Ze wilden een zoekmachine maken die de top 10 resultaten zou opsommen zonder menselijke tussenkomst.

Het bedrijf heette aanvankelijk "BackRub", maar de domeinnaam was al bezet, dus voegden ze er het woord "google" aan toe, wat "zoeken" betekent.

Het is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in Internet-gerelateerde diensten en producten. Deze omvatten online reclametechnologieën, zoeken, cloud computing, software, en hardware.

Oorspronkelijk als onderzoeksproject opgericht door Larry Page en Sergey Brin toen ze nog doctoraalstudenten waren aan de Stanford Universiteit. Samen bezitten ze ongeveer 14 procent van de aandelen, maar hebben 56 procent van het stemrecht van de aandeelhouders in handen via supervoting stock. Ze richtten Google op als een besloten vennootschap op 4 september 1998. Een eerste beursgang volgde op 19 augustus 2004. Vanaf het begin was de missie van het bedrijf "de informatie van de wereld organiseren en universeel toegankelijk en nuttig maken".

Het is een wereldwijd technologiebedrijf dat in 1998 werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Dit bedrijf biedt een breed scala van producten en diensten aan, waaronder webzoeken, cloud computing, software, en hardware.

Google biedt veel verschillende producten en diensten aan, zoals Gmail, Google Maps, Google Drive, YouTube, Google+, Android OS voor mobiele toestellen zoals smartphones en tablets, Chrome OS voor desktop computers en laptops.

Het is 's werelds grootste zoekmachine en internetbedrijf. Het heeft een reeks producten ontwikkeld, waaronder gratis webgebaseerde e-mail (Gmail), video-sharing site (YouTube), sociale netwerksite (Google+), blogging site (Blogger), foto-organisatie en -bewerkingsprogramma (Picasa) en webbrowser (Chrome).

Als je ooit nog de vraag krijgt, hoe oud is Google?, verwijs dan naar dit artikel 😉

Is betaalbaar webdesign iets voor jou?

Als u een krap budget heeft en uw website visueel aantrekkelijk en interactief wilt hebben, dan is betaalbaar webdesign de juiste keuze voor u.
Het beste van betaalbaar webdesign is dat het betaalbaar is. Maar dit betekent niet dat de kwaliteit van het werk in het gedrang komt. Er zijn een aantal geweldige ontwerpers die uw website zullen ontwerpen zonder uw bank te breken.

Betaalbaar webdesign is een manier om tegen lagere kosten een website voor uw bedrijf te krijgen.
Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze aanpak?

Voordelen: Betaalbaar webdesign is een voordelige manier om uw website te krijgen. Het kan ook een goede optie zijn voor bedrijven die een eenvoudige, functionele website met weinig toeters en bellen nodig hebben.
Nadelen: als u wilt investeren in SEO-optimalisatie is dit misschien niet de beste optie voor u.

 

betaalbaar webdesign