adverteren op instagram

Adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram

Lees in dit artikel meer over adverteren op Instagram. Waarom het interessant voor bedrijven kan zijn om een Instagram Advertentie te plaatsen. Wat is een Instagram advertentie precies. We beschrijven de specifieke kenmerken. En vertellen je ook hoe je een Instagram advertentie aanmaakt.

Wat is Instagram?

Instagram is een gratis dienst waarmee je foto's kunt maken en deze op een sociaal netwerk kunt delen.

Instagram is eigendom van Facebook en is een sociaal netwerk en een toepassing voor het delen van foto's waarmee gebruikers foto's en video's kunnen maken, aangepaste filters kunnen toevoegen en deze kunnen delen op verschillende sociale netwerkdiensten.

Instagram werd in oktober 2010 gelanceerd als een gratis mobiele app en won snel wereldwijd aan populariteit. De service heeft nu meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers - de snelst groeiende sociale-mediasite in de geschiedenis.

Instagram is een platform voor sociale media waarmee gebruikers foto's of video's kunnen maken, deze kunnen bewerken en op het Instagram-platform kunnen plaatsen.

Gebruikers kunnen de berichten van andere gebruikers volgen en ze leuk vinden als ze ze leuk vinden. Gebruikers kunnen ook reageren op berichten als ze willen reageren op iets dat is gepost of vragen stellen aan de poster.

Instagram is erg populair onder beroemdheden, omdat het hun fans in staat stelt te zien wat ze de hele dag, elke dag doen.

Kun je adverteren op Instagram?

Ja, bedrijven mogen adverteren op Instagram. Het sociale-mediaplatform maakt allerlei soorten advertenties mogelijk - van video's tot foto's tot zelfs livestreams.

Met de juiste tools en strategieën kunnen adverteerders een voorsprong op hun concurrenten krijgen door te profiteren van de perfecte targetingopties van het platform.

Instagram is een social media netwerk dat wordt gebruikt om foto's en video's te delen. Adverteren op Instagram is mogelijk.

Om te adverteren op Instagram heb je een zakelijk account bij het platform nodig. Daarnaast heeft u ook een advertentieplan nodig dat aan uw eigen behoeften kan worden aangepast.

De advertenties kunnen op sommige van de verschillende plaatsen op het platform verschijnen, zoals: in de verhalen van sommige mensen, in de feeds van sommige mensen en op een bepaald moment kunnen ze zelfs in iemands zoekfeed verschijnen.

Instagram heeft bedrijven geholpen hun merk en product te promoten door hun volgers en klanten bewust te maken, terwijl het hen ook helpt hun volgers te laten groeien door middel van gerichte marketingcampagnes.

adverteren op instagram
adverteren op instagram

Hoe maak je een Instagram Advertentie aan?

Het eerste waar u zich bewust van moet zijn, is het type advertentie dat u wilt maken. Maak je reclame voor een product of dienst? Probeer je impact te maken op je publiek en je merk te verkopen? Wat het ook is, er zijn enkele dingen die alle advertenties gemeen hebben.

Of u nu indruk wilt maken op uw publiek en uw merk wilt verkopen of een product of dienst wilt promoten, er zijn enkele dingen die alle advertenties gemeen hebben:

  • - Een call-to-action: wat wil je dat de klant doet nadat ze de advertentie hebben gezien?

 

  • - Een uniek ontwerp: advertenties met vergelijkbare afbeeldingen en berichten kunnen voor kijkers verwarrend zijn.

 

  • - Een opvallende kop: hoe weten kijkers zonder een pakkende kop waar de advertentie over gaat?

 

  • - Een beknopte body

 

 

Adverteren op instagram vs. adverteren op andere social media

Advertenties op Instagram hebben veel overeenkomsten met hun tegenhangers op Facebook en Twitter.

Instagram-advertenties worden gemaakt voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik.

Instagram-advertenties zijn meestal hun eigen op zichzelf staande advertentieblok in de feed.

Advertenties kunnen worden gebruikt om producten of services te promoten, verhalen te vertellen of uw community op te bouwen.

Gebruikers kunnen een advertentie maken door een doelstelling te kiezen in Advertentiebeheer, zoals 'Betrokkenheid' of 'Leads' in het doelstellingenmenu in Advertentiebeheer. Ze kunnen hun doelgroep ook identificeren met demografische gegevens zoals leeftijd of geslacht, locatie, interesses of gedrag zoals reisgewoonten die ze vinden in het demografische menu in Advertentiebeheer.

Na het maken van een advertentie met de gewenste doelstelling en targetingopties, moeten gebruikers gewapend zijn met alles wat ze nodig hebben

Hoe kan je adverteren op instagram?

Hier zijn enkele richtlijnen voor het maken van een Instagram-advertentie:

  1. Vertel de kijker waar uw bedrijf over gaat.

 

  1. Benadruk het product of de dienst die wordt aangeboden of promoot een specifiek evenement dat u sponsort.

 

  1. Maak contact met uw publiek door emoji's te gebruiken voor tussen 5-14% van de tekst in uw advertentie.

 

  1. Creëer een visueel verhaal, denk compositorisch en begrijp hoe mensen informatie consumeren op sociale-mediasites zoals Instagram, zodat u effectieve advertenties kunt maken die ze met plezier zullen bekijken en waarmee ze zich bezighouden (gebruik bijvoorbeeld chronologische volgorde).

 

  1. Plaats hashtags aan het einde van je bijschrift om het gemakkelijk te kunnen volgen - gebruik indien mogelijk maximaal 3 hashtags per bericht (bijv. #yourbrandname#brandname

 

 

Soorten instagram advertenties

Instagram-advertenties zijn een geweldige manier om onder de aandacht van uw publiek en merken te komen. Of je nu een restaurant bent en je bedrijf wilt vergroten, of een aanstaande familie met kinderen die de bekendheid van hun eigen merk willen vergroten, Instagram-advertenties kunnen je helpen je doelen te bereiken.

Er zijn vier verschillende soorten advertenties op Instagram:

1) Advertentie met tekst: Deze advertentie is beperkt tot slechts één regel tekst en de afbeelding.

2) Advertentie zonder tekst: deze advertentie heeft geen toegevoegde tekst, maar er kunnen maximaal drie afbeeldingen worden gebruikt.

3) Carrouseladvertentie: deze advertentie bestaat uit meerdere dia's die achtereenvolgens in het carrouselformaat worden verplaatst, zodat gebruikers door elke dia kunnen vegen en scrollen en op een dia kunnen klikken wanneer ze dat willen.

Instagram advertentie maken

Een Instagram-advertentie is een bericht dat u specifiek maakt om nieuwe volgers aan te trekken, verkeer naar uw website te leiden en/of gebruikers aan te moedigen uw producten te kopen.

U kunt een Instagram-advertentie maken door deze stappen te volgen:

1) Maak een bericht (Dit is de eerste stap bij het maken van een advertentie op Instagram).

2) Hashtags toevoegen (door hashtags toe te voegen kunnen mensen uw inhoud vinden. Zorg ervoor dat u relevante hashtags gebruikt).

3) Kies een doelgroep (je targetingopties zijn breed of nauwkeurig; je kunt je hele Instagram targeten of alleen je locatie). Er zijn enkele targetingopties die alleen beschikbaar zijn op bepaalde netwerken zoals Facebook, Twitter en meer. U kunt ook exclusieve kortingen of promoties aanbieden voor een demografie als u weet waar ze naar op zoek zijn.

Voordelen van adverteren op Instagram

Instagram is in opkomst en het is een van de meest populaire sociale mediasites ter wereld. Het heeft Twitter overtroffen in termen van dagelijkse actieve gebruikers en is de tweede alleen voor Facebook. Mensen op Instagram besteden gemiddeld meer dan 32 minuten per dag op de site.

Het bedrijf zegt dat mensen niet alleen vaker op Instagram surfen, ze volgen ook meer accounts en houden zich langer bezig met inhoud. Dit betekent dat mensen een tijdje blijven en doorklikken om dingen die je plaatst te bekijken.

Adverteren op Instagram is een geweldige manier om uw merk en product via sociale media te promoten. Het kan helpen om een breder publiek te bereiken en meer volgers te krijgen. Het biedt ook het voordeel dat u uw doelgroep gratis bereikt.

Adverteren op Instagram kan door posts te uploaden of te delen. Je kunt ook advertenties van Instagram kopen en hiermee kun je tot 10 foto's per dag plaatsen om ervoor te zorgen dat mensen je inhoud veel sneller zien dan wanneer je het handmatig zou doen. Een ander voordeel van adverteren op Instagram is dat het kan worden geïntegreerd met de advertentiemanager van Facebook, waardoor het voor gebruikers die bekend zijn met Facebook-advertenties gemakkelijker wordt om binnen een paar uur of minuten in plaats van dagen advertentiecampagnes voor hun bedrijf of merk te maken.

Social Media Beheer Uitbesteden?

U kunt overwegen om uw beheer van sociale media uit te besteden als de volgende twee factoren voor u van toepassing zijn:

  • Je hebt een klein bedrijf en het groeit snel

 

  • Je hebt niet genoeg tijd om je eigen inhoud te beheren, je volgers te analyseren en te adverteren op Instagram

 

Er zijn veel digitale bureaus die deze diensten voor hun klanten aanbieden. En ze kunnen dat allemaal doen naast het beheren van de website van de klant. Ze weten hoe ze het maximale uit sociale mediaplatforms zoals Instagram kunnen halen.

Social media is een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van elk bedrijf. En het beheer van deze sociale media-accounts wordt een uitdaging voor kleine bedrijven. Als u uw beheer van sociale media wilt uitbesteden, volgen hier enkele tips die u op weg kunnen helpen.

U kunt dit doen door iemand voor deze baan in te huren of door een tool voor het beheer van sociale media te gebruiken die dit voor u afhandelt.

Er zijn veel bedrijven die diensten voor het beheer van sociale media aanbieden. Deze bedrijven hebben de meest actuele strategieën om uw bedrijf op Instagram te krijgen.

Met deze beheerservices voor sociale media kunt u zich concentreren op het runnen van uw bedrijf en hoeft u zich geen zorgen te maken over het beheer van Facebook of Twitter.

Met een bedrijf dat gespecialiseerd is in adverteren op Instagram, hebben ze de beste kennis van wat voor soort advertenties het beste werken voor bedrijven en zullen ze je helpen een strategie te bedenken om succes te garanderen.

Na het lezen van dit artikel weet je veel meer over adverteren op instagram.

WebBuildingFirm.com helpt je graag

Wij helpen je graag met het vertalen van jouw ideeën naar een online solide concept. Dat kan een website of webshop zijn. Maar ook het online promoten van jouw business. Of het uit handen nemen van het onderhoud van je website of webshop. Zodat je een veiligere, snellere en stabielere website of webshop krijgt. En jij meer focus of je core business kan richten. Met meer dan 20 jaar online ervaring kennen we alle ins & outs van het Net.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

betaalbaar webdesign

Scroll to Top