hou oud is google

Hoe oud is Google

HOE OUD IS GOOGLE

Google werd op 4 september 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin.

Het is een van de populairste websites ter wereld, met elke maand meer dan een miljard actieve gebruikers. Het heeft een hele reeks verschillende producten en diensten, waaronder YouTube, Google Maps, Gmail, Google Drive, en meer.

hoe oud is google
hou oud is google

Wat is Google?

Google is een wereldwijd technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in internet-gerelateerde diensten en producten, waaronder online reclame technologieën, zoekmachine, cloud computing, software engineering tools, en meer.

Google is ontstaan in 1998 toen Larry Page en Sergey Brin, twee studenten aan de Stanford Universiteit, een zoekmachine ontwikkelden die gebaseerd was op een nieuwe manier om webpagina's te rangschikken op basis van hun relatieve belangrijkheid. Dit werd de PageRank-algoritme genoemd. De zoekmachine werd in het begin "Backrub" genoemd, maar werd later omgedoopt tot Google, een woordspeling op het woord "googol", wat een 1 met honderd nullen is.

Google groeide snel in populariteit en werd in 2004 naar de beurs gebracht. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en meest invloedrijke technologiebedrijven ter wereld, met een enorme verscheidenheid aan producten en diensten, waaronder zoekmachines, advertentieplatforms, cloud computing, hardware, en meer.

Het is nu een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld met een marktkapitalisatie van $812 miljard in juli 2018.

Wanneer gebruiken

Het werd opgericht om het voor mensen gemakkelijker te maken informatie op het internet te vinden. Google is uitgegroeid tot een van de meest waardevolle bedrijven in Amerika.

Het staat momenteel als nummer 6 op de Fortune 500 lijst van Amerika's grootste bedrijven naar inkomsten.

In 2018 genereerde Google $110 miljard aan inkomsten, met een netto-inkomen van $12 miljard.

Wat waren de eerste successen van Google?

Als je je afvroeg "hou oud is Google" (Google werd in 1998 opgericht) zal je mogelijk ook wel interesse hebben in de eerste successen van het bedrijf.Het eerste succes van het bedrijf was gebaseerd op zijn innovatieve zoekalgoritme, dat relevantere en nauwkeurigere zoekresultaten kon bieden dan andere zoekmachines uit die tijd. Google werd al snel de populairste zoekmachine op internet, en het succes werd verder aangewakkerd door de snelle groei van het World Wide Web eind jaren negentig en begin jaren 2000.

Enkele van de vroege successen van Google zijn:

  • De lancering van zijn zoekmachine in 1998: Het zoekalgoritme van Google won snel aan populariteit en het bedrijf werd de favoriete zoekmachine voor veel internetgebruikers.
  • Naar de beurs gaan in 2004: De beursgang van Google was een succes: het bedrijf haalde op de eerste handelsdag meer dan 1,67 miljard dollar op.
  • Uitbreiding naar nieuwe markten: Begin jaren 2000 breidde Google uit naar een aantal nieuwe gebieden, waaronder online reclame, e-mail en cartografie. Deze ondernemingen hielpen het bedrijf te blijven groeien en zijn inkomstenstromen te diversifiëren.
  • Het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten: Google heeft in de loop der jaren voortdurend nieuwe producten en diensten geïntroduceerd, waaronder Gmail, Google Maps en Google Drive, die hebben geholpen om de positie van het bedrijf als leider in de technologie-industrie verder te verstevigen.

Hoe populair

Google heeft ongeveer 90% van het wereldwijde marktaandeel voor zoekopdrachten met zoekmachines.

Google bestaat al een tijdje, en zijn populariteit valt niet te ontkennen.

Het bedrijf werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin toen ze student waren aan de Stanford Universiteit. Ze maakten de zoekmachine oorspronkelijk omdat ze geloofden dat er behoefte was aan een betere manier om op het internet te navigeren.

In 2004 introduceerde het Gmail, dat een revolutie in e-mailcommunicatie teweegbracht en een van de populairste web-gebaseerde e-mail diensten ter wereld werd. Tegenwoordig heeft Gmail meer dan 1 miljard gebruikers die elke dag meer dan 100 miljard e-mails versturen.

In 2005 kocht Google YouTube voor 1,65 miljard US$, waardoor het een van de populairste websites op het internet werd met meer dan 1 miljard bezoekers per maand en meer dan 6 miljard uren video die elke dag bekeken worden.

Biografie Larry Page

Larry Page is een Amerikaanse computerwetenschapper en internetondernemer die Google mede oprichtte, een van 's werelds meest succesvolle en invloedrijke technologiebedrijven. Hij werd geboren op 26 maart 1973 in East Lansing, Michigan.

Page behaalde in 1995 zijn bachelor in computertechniek aan de Universiteit van Michigan en in 1996 zijn master in computerwetenschappen aan de Stanford Universiteit. Op Stanford ontmoette hij Sergey Brin, die later zijn zakenpartner en medeoprichter van Google zou worden.

In 1998 richtten Page en Brin Google op, dat al snel een belangrijke speler werd op de markt van zoekmachines. Onder leiding van Page ontwikkelde Google een reeks innovatieve producten en diensten, waaronder Gmail, Google Maps en het besturingssysteem Android.

Page was CEO van Google van 1998 tot 2001, en opnieuw van 2011 tot 2015. In 2015 trad hij terug als CEO en werd hij CEO van Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google en diverse andere dochterondernemingen.

Naast zijn werk bij Google is Page ook bekend om zijn filantropie, waaronder de oprichting van de liefdadigheidsorganisatie "The Carl Victor Page Memorial Foundation," die onderzoek op het gebied van gezondheid en technologie ondersteunt. Hij is ook erkend voor zijn werk op het gebied van computerwetenschap en technologie, en ontving talrijke prijzen en onderscheidingen.

Biografie van Sergey Brin

Sergey Brin is een Russisch-Amerikaanse computerwetenschapper en ondernemer die samen met Larry Page Google heeft opgericht. Brin werd geboren op 21 augustus 1973 in Moskou, Rusland. Zijn familie emigreerde naar de Verenigde Staten toen hij zes jaar oud was, en hij groeide op in Maryland. Brin bezocht de Universiteit van Maryland, waar hij informatica en wiskunde studeerde.

Na zijn afstuderen schreef Brin zich in voor een promotieprogramma aan de Stanford University. Daar ontmoette hij Larry Page, en de twee begonnen te werken aan een zoekmachine genaamd Backrub. In 1998 doopten ze het bedrijf om tot Google, en het werd al snel een van de meest succesvolle technologiebedrijven ter wereld.

Naast zijn werk bij Google is Brin ook betrokken geweest bij een aantal andere projecten, waaronder Google Glass en de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Hij staat ook bekend om zijn filantropische inspanningen, waaronder zijn steun aan onderzoek naar veroudering en ouderdomsziekten.

Vanaf 2021 is Brin naar schatting 50 miljard dollar waard en wordt hij beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijke figuren in de tech-industrie.

Het bedrijf

Google is een multinationaal technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in Internet-gerelateerde diensten en producten.

Het hoofdkantoor staat in Mountain View, Californië, en het bedrijf heeft kantoren in meer dan 190 landen. Google werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin toen ze nog Ph.D. studenten waren aan de Stanford Universiteit in Californië. Ze wilden een zoekmachine maken die de top 10 resultaten zou opsommen zonder menselijke tussenkomst.

Het bedrijf heette aanvankelijk "BackRub", maar de domeinnaam was al bezet, dus voegden ze er het woord "google" aan toe, wat "zoeken" betekent.

Het is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in Internet-gerelateerde diensten en producten. Deze omvatten online reclametechnologieën, zoeken, cloud computing, software, en hardware.

Oorspronkelijk als onderzoeksproject opgericht door Larry Page en Sergey Brin toen ze nog doctoraalstudenten waren aan de Stanford Universiteit. Samen bezitten ze ongeveer 14 procent van de aandelen, maar hebben 56 procent van het stemrecht van de aandeelhouders in handen via supervoting stock. Ze richtten Google op als een besloten vennootschap op 4 september 1998. Een eerste beursgang volgde op 19 augustus 2004. Vanaf het begin was de missie van het bedrijf "de informatie van de wereld organiseren en universeel toegankelijk en nuttig maken".

Het is een wereldwijd technologiebedrijf dat in 1998 werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Dit bedrijf biedt een breed scala van producten en diensten aan, waaronder webzoeken, cloud computing, software, en hardware.

Google biedt veel verschillende producten en diensten aan, zoals Gmail, Google Maps, Google Drive, YouTube, Google+, Android OS voor mobiele toestellen zoals smartphones en tablets, Chrome OS voor desktop computers en laptops.

Het is 's werelds grootste zoekmachine en internetbedrijf. Het heeft een reeks producten ontwikkeld, waaronder gratis webgebaseerde e-mail (Gmail), video-sharing site (YouTube), sociale netwerksite (Google+), blogging site (Blogger), foto-organisatie en -bewerkingsprogramma (Picasa) en webbrowser (Chrome).

Als je ooit nog de vraag krijgt, hoe oud is Google?, verwijs dan naar dit artikel 😉

WebBuildingFirm.com helpt je graag

Wij helpen je graag met het vertalen van jouw ideeën naar een online solide concept. Dat kan een website of webshop zijn. Maar ook het online promoten van jouw business. Of het uit handen nemen van het onderhoud van je website of webshop. Zodat je een veiligere, snellere en stabielere website of webshop krijgt. En jij meer focus of je core business kan richten. Met meer dan 20 jaar online ervaring kennen we alle ins & outs van het Net.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

betaalbaar webdesign

Scroll to Top