Nieuwe website lancering

Nieuwe website lancering, intro.

De weken van zweet en tranen zijn voorbij en de betrokkene hebben hun goedkeuring gegeven. Uw nieuwe websiteontwerp staat op het punt om live te gaan - maar hoe kondigt u de lancering van een website aan? Hoe zorgt u ervoor dat mensen zich interesseren voor uw nieuwste website? Hoe haalt u het meeste verkeer en de meeste conversie uit de lancering van een website?

Hoe kun je een nieuwe website lanceren?

 

Stuur een persbericht

Richt u in de eerste plaats op lokale bedrijfspublicaties en op iedereen die volgens u geïnteresseerd is in de nieuwe site. Ga dan verder met het versturen van het persbericht. Zie dit ook als een linkbuildingoefening. Maak de afweging of het interessant is om een landelijk persbericht te verspreiden.

Alleen lanceringen van grote bedrijven of echt specifieke niches halen de landelijke pers. Wees hier reëel in.  Overweeg ook om het persbericht te versturen naar podcast met hetzelfde onderwerp als de website.

Plan een paar berichten voor elke social media-account dat u heeft

Maak enkele posts met de lancering als onderwerp. Belicht het design maar ook het doel van de website.
Post ook over de belangrijkste pages. En neem de foto's van de website mee in de posts. In alle posts vermeld je uiteraard de
URL van de website. Maak ook een video en post deze zeker op YouTube. Inclusief ruime bio met informatie over de website.

Blog

Schrijf een blog over de website. Vertel hoe het ontwerpproces liep. En vermeld ook de reacties van de opdrachtgevers.
Uiteraard kunnen moeilijke overwegingen worden beschreven. En toon ook enkele images van de website. Maak links naar zowel de webdesigner als de gelanceerde website. Verspreid de blog over zoveel mogelijk verschillende publishers.

Vertel over de nieuwe website via E-mail

Stel een duidelijke, maar bondige e-mail op met de boodschap dat er een website is gelanceerd.
Wat het onderwerp van de website is. En met een link naar de website. Stuur de e-mail naar uw netwerk.

Koppel een speurtocht aan de lancering

Het is belangrijk voor de ranking van de nieuwe website dat deze goed bezocht wordt. Als die bezoekers ook nog enige tijd op de website blijven "lezen" is dit nog beter voor de ranking. Overleg met de opdrachtgever of je ergens op de website een opvallend woord kan plaatsen. Deel in al uw berichten over de website lancering dat wie het opvallende woord kan vinden een cadeaubon krijgt.

Betrek de opdrachtgever bij de lancering

Vraag ook aan de opdrachtgever of hij op al zijn social media en zijn mailinglijst een bericht wil versturen over de website lancering.

Adverteren

Uiteraard is het maken van een online advertentiecampagne met de aankondiging van de  website ook een perfect plan.

Conclusie

Bedenk dat publishen via 1 kanaal weinig voorstelt. Alle acties bij elkaar geven de kans op het meeste succes.
En dat is direct veel bezoekers en een grote bekendheid voor de gelanceerde website.

nieuwe website

 

Overweegt u ook om een website te laten maken? Neem gerust contact met ons op.

Scroll to Top