Webteksten

Hoe schrijf je webteksten?

Blogs zijn synoniem voor online content. Ze vallen op als een van de populairste en meest gebruikte formats voor content vandaag de dag. Maar, hier is de vraag van 1 miljoen: hoe schrijf je ze?

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je inhoud voor een blog schrijft, ben je niet de enige. Hoewel het waar is dat het schrijven van bloginhoud een uitdaging kan zijn, hoeft dat niet zo te zijn, en mijn eenvoudige gids is er om je te helpen de stappen te leren. Lees verder voor tips over het schrijven van inhoud voor een blog, nog een korte how-to post in mijn #howtowrite serie!

Waarom webteksten belangrijk zijn

Naast het communiceren van waardevolle informatie aan lezers, dienen blogs ook belangrijke SEO doeleinden. Als ze goed geschreven zijn, geven ze Google en andere zoekmachines aan dat een website gezaghebbend en relevant is en dat de schrijver goed op de hoogte is van een bepaald onderwerp of in een bepaalde branche.

Bovendien zijn webteksten een cruciaal platform voor elk bedrijf dat een goed afgeronde inhoudsstrategie wil opbouwen en zijn ze essentieel voor bedrijven die een band met hun klanten willen opbouwen en hun merkstem willen laten horen.

Zonder een blog is het moeilijk om een consistente merkstem op te bouwen, en bedrijven merken dat bloginhoud consequent opvalt als een van de meest relevante en betrouwbare bronnen van online inhoud. Om precies te zijn zijn ze de vijfde meest vertrouwde bron van online content onder lezers.

Bovendien kan bloggen een enorme invloed hebben op de leads en de betrokkenheid van een bedrijf. Hoe meer blogs je publiceert, vooral als ze SEO geoptimaliseerd zijn met de juiste trefwoorden, hoe meer mensen de weg naar je site en de inhoud ervan zullen vinden. En als je je blogs goed schrijft, zullen ze willen blijven, delen en downloaden.

Inhoud schrijven voor webteksten: 6 eenvoudige tips om nu te gebruiken

Als je wilt leren hoe je inhoud voor een blog schrijft, heb je geluk. Deze eenvoudige tips helpen je op weg.

1. First Things First: Ken je publiek

Je publiek kennen is essentieel voor het schrijven van goede blogs. Als je nog nooit een doelpersona hebt gemaakt, dan is dit het moment om dat te doen. Behalve dat het je een idee geeft tot wie je spreekt en wat ze belangrijk vinden, zal een doelpersona ook het cruciale doel dienen om je te helpen in het hoofd van je lezers te kruipen en hun meest dringende problemen voor hen op te lossen.

Als je het publiek van je blog begrijpt, kan al het andere vanzelf gaan. Het is cruciaal om je tijdens het schrijfproces te herinneren wie je publiek is, en hen in gedachten te houden terwijl je werkt aan inhoud waar je lezers op kunnen vertrouwen.

2. Besteed de tijd aan goede onderwerpen

Onderwerpen zijn het levensbloed van je blog, dus het loont om goede onderwerpen te bedenken. Als je moeite hebt met het verzamelen van blogonderwerpen, wend je dan tot betrouwbare bronnen zoals de FAQ van je website en Quora. Dit zijn vaak onaangeboorde goudmijnen van goede ideeën en uitstekende informatie, dus het loont om er aandacht aan te besteden.

Als je de onderwerpen voor je blog maakt, let er dan op welke goed presteren en welke niet. Dit zal je een goed idee geven van wat je verder zou moeten uitwerken.

3. Maak je webteksten boeiend

Het openingsdeel van je artikel, is een van de belangrijkste onderdelen van al je inhoud. Besteed daarom wat tijd aan een zo goed mogelijk begin van je artikel.

Ze moeten zo zijn opgebouwd dat ze de aandacht van je lezer trekken en vasthouden. Dit betekent relevante feiten, statistieken en informatie. Het betekent ook de lezer rechtstreeks aanspreken en ervoor zorgen dat je je publiek goed genoeg kent om te weten wat hen zal aanspreken.

4. Organiseer je blogs om ze leesbaarder te maken

Hoewel veel mensen dit detail overslaan, is het organiseren en optimaliseren van je blogs essentieel.

Om de inhoud van je blogs zo leesbaar mogelijk te maken, organiseer je ze in kleine, verteerbare brokjes en zorg je ervoor dat je je lezers nooit dichte blokken informatie voorschotelt. Naast het gebruiksvriendelijker maken van je inhoud, helpt het opdelen in benaderbare stukjes om het beter te maken voor SEO.

5. Schrijf blijvende inhoud

Evergreen content wordt de hoeksteen van je blogstrategie, maar alleen als je het toelaat. Evergreen content is het soort content dat gebruikers op elk moment kunnen bezoeken en erop kunnen rekenen dat het relevant is. Het is ook het soort inhoud dat je nog lang na de publicatiedatum van de inhoud zelf blogweergaven oplevert. Met dit in gedachten, publiceer waar mogelijk evergreen content op je blog. Het zal je inhoudsstrategie een boost geven, en je lezers zullen je dankbaar zijn.

6. Blijf schrijven

Een blog schrijven kan moeilijk zijn, maar het is cruciaal om door te gaan - zelfs (en vooral) als het moeilijk wordt. Als bloggen gemakkelijk was, zou iedereen het doen. Maar omdat het dat niet is, is het aan jou om manieren te vinden om de blogstrategie zoveel mogelijk voor je te laten werken.

Als je op schrijvers- of onderwerpsblokkades stuit, praat dan met mensen in je omgeving en kijk naar blogs die je bewondert. Deze eenvoudige strategie zal je helpen op het scherpst van de snede te blijven, zelfs als je te maken krijgt met de uitdagingen die alle bloggers hebben.

Goede bloginhoud begint hier

Hoewel het waar is dat goede bloginhoud moeilijk te verkrijgen is, is het ook waar dat je die met een paar eenvoudige stappen kunt leren maken. Deze gids geeft je het kader dat je nodig hebt om te leren hoe je inhoud voor een blog schrijft, en te beginnen met het maken van je eigen uitstekende bloginhoud. Tijd om je droom om een succesvolle blogger te worden waar te maken!

 

webteksten

 

WebBuildingFirm.com helpt je graag

Wij helpen je graag met het vertalen van jouw ideeën naar een online solide concept. Dat kan een website of webshop zijn. Maar ook het online promoten van jouw business. Of het uit handen nemen van het onderhoud van je website of webshop. Zodat je een veiligere, snellere en stabielere website of webshop krijgt. En jij meer focus of je core business kan richten. Met meer dan 20 jaar online ervaring kennen we alle ins & outs van het Net.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

betaalbaar webdesign

Scroll to Top