adverteren op youtube

Adverteren op Youtube

Adverteren op Youtube

YouTube video advertenties kunnen tussen $0.10 en $0.30 per klik of weergave kosten. In feite kost een typische YouTube video advertentie je tussen 10 en 30 cent per weergave, afhankelijk van zaken als targeting en videokwaliteit.

YouTube brengt zelfs kijkers die je advertentie na de eerste 5 seconden overslaan niets in rekening. Voor overslaande advertenties brengt YouTube elke keer in rekening dat een kijker op je call-to-action klikt, minstens 30 seconden kijkt, of je advertentie helemaal bekijkt (als die minder dan 30 seconden duurt). Hoewel de kosten kunnen variëren, liggen de gemiddelde kosten per actie of per bekeken advertentie op YouTube tussen $ 0,10 en $ 0,30.

Verschillende manieren van adverteren op Youtube

YouTube beschrijft de verschillende soorten advertenties die je kunt kopen op twee verschillende plaatsen. Ontdek welke combinatie van YouTube advertentietype en prijs het beste is voor je merk in de "5 soorten advertenties die je moet kennen en de kosten van YouTube Video Ads voor elk" sectie hieronder. Als je kiest op welke platforms je wilt adverteren, moet je de kosten van adverteren op YouTube bekijken en vergelijken met die van adverteren op Facebook of Google.

Als je YouTube vergelijkt met Google Ads, zul je ook merken dat videoplatforms over het algemeen lagere CPC's of weergaven hebben. YouTube heeft een goede reputatie voor een eerlijke prijs, vooral omdat je je video-advertentie maar 30 seconden of langer hoeft te bekijken (volledige lengte indien korter dan 30 seconden) of te klikken (dit geldt zowel voor video-advertenties) ) wordt betaald). als voor stilstaande beelden). De prijzen voor YouTube advertenties variëren op basis van de videokwaliteit, het doelpubliek, en de campagnedoelen.

Deze factoren beïnvloeden de rangschikking van je YouTube advertentie meestal op verschillende manieren. Zo zal je bod waarschijnlijk een directer effect hebben op de uitgaven voor YouTube advertenties dan je biedkeuze, omdat jij het uiteindelijke bedrag bepaalt voor hoeveel je bereid bent te betalen per klik of per weergave. Het videoformaat beïnvloedt de kosten van je YouTube advertentiecampagnes. De kosten van adverteren op YouTube zijn sterk afhankelijk van de doelgroep.

De Influencer Marketing Hub schat dat YouTube advertenties tussen $0.03 en $0.30 per weergave kunnen kosten, met een gemiddelde kostprijs om 100.000 kijkers te bereiken van $2.000. YouTube telt als een view als iemand ten minste 30 seconden van je advertentie bekijkt, of in het geval van kortere advertenties, de hele advertentie. Voor adverteerders die geen videobudget hebben, biedt YouTube non-video advertenties aan.

Adverteren op Youtube.

adverteren op youtube

Youtube advertenties

Deze advertenties moeten in MP4 formaat naar YouTube worden geüpload, maar ze kunnen weggelaten worden als je de video alleen voor promotiedoeleinden wilt gebruiken. Deze advertenties zijn erg kort, want ze mogen maar zes seconden lang zijn en worden vlak voor de YouTube video afgespeeld. Deze advertenties zijn geoptimaliseerd om een groot publiek te bereiken en worden betaald op basis van CPM (kosten per 1.000 vertoningen). YouTube advertenties zijn in de vorm van video's, zoals platform-inhoud, en er zijn verschillende formaten beschikbaar.

Maar omdat het een videoplatform is, zijn YouTube advertenties een beetje anders dan advertenties op andere sociale media platforms (en lichtjaren verwijderd van Google Ads). Zoals je ziet biedt YouTube reclame veel voordelen die het tot een geweldige strategie voor elk bedrijf maken. Om het meeste uit je YouTube advertentiecampagnes te halen, is het nuttig om andere manieren om je YouTube kanaal te promoten en strategieën voor social media reclame te onderzoeken, zodat je advertenties kunt maken die je doelgroep aanspreken en resultaten opleveren.

Kennis adverteren op Youtube

Nu je weet hoe je op YouTube kunt adverteren en welke soorten advertenties het beste zijn voor je campagne, zou je klaar moeten zijn om van 2020 het beste jaar te maken om je doelstellingen op het gebied van videomarketing te bereiken. Als je klaar bent om je aanwezigheid op YouTube te laten groeien en echte bedrijfsimpact te gaan maken, download dan ons social media video spiekbriefje om video ideeën op te doen voor elk stadium van je marketing funnel. Met de hulp van een videomarketing bureau kun je aantrekkelijke, professioneel uitziende video advertenties in een strategische lancering laten lopen.

Een videomarketing bedrijf kan naast de hierboven genoemde kosten ook vooraf of maandelijks kosten in rekening brengen, maar deze kunnen de basis vormen van je YouTube reclame-inspanningen. De meeste bedrijven investeren $10 of meer per dag om een YouTube advertentiecampagne te voeren. Gemiddeld variëren de uitgaven voor YouTube advertenties voor bedrijven van $0,10 tot $0,30 per weergave of actie, met een gemiddeld dagbudget van $10. De advertentiekosten hangen af van hoeveel andere mensen bieden op dezelfde advertentieplaatsing.

Zorg ervoor dat je targeting ingesteld is voor je je biedopties instelt, want die bepalen je uitgaven. Je kunt de meeste knal voor je bod voor je YouTube advertenties krijgen door je te concentreren op het opnemen van een paar belangrijke elementen in je targeting set. Je krijgt ook een idee van welke YouTube advertenties het beste presteren, zodat je kunt beslissen hoe je je budget besteedt.

Het laten lopen van een serie advertenties op YouTube is een manier om ervoor te zorgen dat de video-inhoud die je maakt een breder doelpubliek bereikt. Als de video al veel views en organische betrokkenheid oogst, kan het runnen van betaalde advertenties de resultaten versterken. Anderzijds kun je door een nieuwe video voor je advertentie te maken meer gerichte inhoud maken waar je meer controle over hebt. Je kunt bijvoorbeeld een advertentie maken met een specifieke call-to-action aan het eind om kijkers naar een landingspagina of een andere video te leiden.

Afhankelijk van je doel kun je verschillende advertentie-indelingen gebruiken die voor YouTube zijn gemaakt. Er zijn momenteel 6 verschillende soorten advertenties op YouTube, sommige zijn video's en andere zijn stilstaande beelden of tekstvakken. Voor we verder gaan met YouTube advertenties, vergelijken we deze verschillende soorten om uit te zoeken welke het beste werken voor je 2020 marketing strategie.

Je kunt ervoor kiezen om advertenties te tonen op basis van bepaalde trefwoorden die met je YouTube video, kanaal of website te maken hebben en waarin je doelgroep geïnteresseerd is. Je kunt ook handmatig de kanalen of inhoudstypen kiezen waarnaar je advertenties moeten linken, of op gebruikersgedrag gebaseerde advertenties. Je kunt je advertenties gemakkelijker te ontdekken en er mee in contact te komen (delen, commentaar geven en leuk vinden) door ze te promoten met YouTube advertenties en ze op een door YouTube gecureerde profielpagina te plaatsen. Bewondering is wat YouTube advertenties zo aantrekkelijk maakt, want de promotievideo's van je bedrijf kunnen worden afgebeeld naast verwante YouTube video's die miljoenen mensen kiezen om te bekijken voor amusement of educatie.

Niet-skippable in-stream advertenties worden gebruikt om je inhoud te promoten voor, tijdens of na andere video's op YouTube en bij Google partners. Dit is een advertentie die na vijf seconden kan worden overgeslagen, maar je wordt niet in rekening gebracht als kijkers ervoor kiezen de advertentie over te slaan. Als je een betere kijkervaring wilt, kun je advertenties voor afzonderlijke video's op je kanaal uitschakelen.

Is adverteren op Youtube iets voor jou?

WebBuildingFirm.com helpt je graag

Wij helpen je graag met het vertalen van jouw ideeën naar een online solide concept. Dat kan een website of webshop zijn. Maar ook het online promoten van jouw business. Of het uit handen nemen van het onderhoud van je website of webshop. Zodat je een veiligere, snellere en stabielere website of webshop krijgt. En jij meer focus of je core business kan richten. Met meer dan 20 jaar online ervaring kennen we alle ins & outs van het Net.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

betaalbaar webdesign

Scroll to Top