Advertentie linkedin

Advertentie LinkedIn

Lees in dit artikel meer over wat Linkedin Advertenties zijn (advertentie linkedin). Waarom het interessant voor bedrijven kan zijn om een Linkedin Advertentie te plaatsen. Wat is een Lindkedin Advertenties precies. We beschrijven de specifieke kenmerken. En vertellen je ook hoe je een LinkedIn advertentie aanmaakt. Advertentie LinkedIn

Wat is Linkedin?

Linkedin is een nieuw soort social media platform. Het stelt mensen in staat om contact te maken met hun collega's, voormalige collega's en nieuwe connecties. Het heeft ook een vacaturebank die erg populair is bij veel mensen die op zoek zijn naar werk of iemand willen inhuren.

Linkedin is een sociale netwerksite met als doel jou in contact te brengen met andere professionals in jouw vakgebied. Het is in wezen een online cv waarin je vaardigheden en werkervaring worden vermeld. Bedrijven kunnen op Linkedin bedrijfspagina's maken die professionele informatie over hun bedrijf bieden om in contact te komen met potentiële klanten.

Ja, je kunt nieuwe klanten vinden op Linkedin! Er zijn veel goede redenen waarom je daar zou willen posten. Het is een geweldige manier voor bedrijven om contact te leggen met potentiële klanten wanneer ze dit niet kunnen doen via meer traditionele kanalen zoals e-mail of telefoontjes. Advertentie LinkedIn

advertentie linkedin

Meer over Linkedin

Linkedin is een online sociale netwerkdienst die professionele connecties faciliteert.

Linkedin is een online bedrijfsgerichte sociale netwerkdienst. Het heeft meer dan 875 miljoen gebruikers over de hele wereld. Waaronder professionals uit elke grote industrie en elk bedrijf in alle grote landen van de wereld.

Het gebruikersbestand van Linkedin vertegenwoordigt een van de grootste professionele netwerken ter wereld.

Gebruikers kunnen connecties maken, anderen uitnodigen om lid te worden van hun netwerken en anderszins communiceren met andere leden via hun profielen, berichten delen met andere gebruikers van de site, updates plaatsen over wat ze doen of voelen in een feed van " Updates " en meldingen ontvangen wanneer iemand actie onderneemt op de site.

Linkedin helpt u nieuwe klanten te vinden door uw profiel bloot te stellen aan een groter netwerk van potentiële klanten die mogelijk niet op de hoogte zijn van uw vaardigheden. Advertentie LinkedIn

Linkedin Advertentie

Een Linkedin Advertentie plaatsen is mogelijk omdat LinkedIn een advertentieplatform heeft waarmee bedrijven, producten, diensten kunnen worden gepromoot.

Met het zelfbedieningsadvertentieplatform van LinkedIn kan iedereen met een creditcard hun advertentiecampagnes maken en beheren. Met LinkedIn-advertenties kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun advertenties op de juiste plek worden gepositioneerd voor maximale zichtbaarheid.

De kosten van de advertentie zijn ook afhankelijk van het aantal mensen dat u wilt bereiken. Als u zich bijvoorbeeld wilt richten op professionals in de Verenigde Staten die executives of executives in spe zijn, zullen uw advertenties duurder zijn, maar meer bekendheid krijgen. Advertentie LinkedIn

Vele functies in Linkedin

Linkedin is een sociale netwerksite die veel functies heeft. Het is niet alleen voor het vinden van werkmogelijkheden. Mensen gebruiken het om professionele verbindingen tot stand te brengen en hun netwerk te laten groeien.

Een Linkedin-advertentie kan de perfecte manier zijn om potentiële kandidaten, klanten of investeerders te bereiken. Maar je moet voorzichtig zijn met hoe je adverteert op de sociale netwerksite, want er zijn enkele strikte richtlijnen voor dit soort advertenties.

Het is mogelijk om een advertentie op Linkedin te maken, maar er zijn enkele richtlijnen die u eerst moet volgen voordat u uw advertentie op het platform plaatst.

advertentie linkedin

Waarom is het interessant voor bedrijven om te adverteren op Linkedin?

Adverteren op Linkedin is voor een bedrijf interessant omdat je je hiermee op specifieke mensen kunt richten. Als u bijvoorbeeld uw producten aan CEO's wilt verkopen, kunt u op Linkedin gaan en alle CEO's vinden die daar zijn geregistreerd.

LinkedIn is 's werelds grootste professionele netwerk met meer dan 875 miljoen gebruikers. De site heeft maandelijks meer dan 100 miljoen zakelijke professionals die het platform gebruiken. En elke dag delen 5 miljoen leden hun werkgeschiedenis, functietitel en salarisinformatie met andere LinkedIn-leden.

Het is voor bedrijven interessant om op Linkedin te adverteren omdat ze zich kunnen richten op specifieke mensen die tot de demografische doelgroep behoren.

Linkedin adverteert op verschillende manieren. Een manier waarop ze dit doen, is door gebruikers te targeten op basis van hun locatie, beroep, vaardigheden en interesses. Dit helpt het bedrijf om te adverteren voor mensen die zich in hun demografische doelgroep bevinden en mogelijk geïnteresseerd zijn in wat ze te bieden hebben.

Belangrijkste bij een Advertentie LinkedIn

Wanneer mensen LinkedIn op een desktop bezoeken, zien ze aan de rechterkant van het scherm een carrousel met berichten. Deze berichten worden automatisch gegenereerd van mensen en bedrijven die je volgt op Linkedin.

Het belangrijkste om te overwegen bij het maken van Linkedin-advertenties is de call-to-action-knop. Dit is wat gebruikers ertoe aanzet om door te klikken naar uw website of bestemmingspagina.

Linkedin is een professioneel netwerk waarmee mensen in contact komen met anderen waarmee ze werken, kennen of willen weten. Linkedin heeft ongeveer 875 miljoen leden, het grootste publiek van de sociale netwerken.

Linkedin-advertenties zijn tekst- of beeldadvertenties die op een profielpagina of in zoekresultaten worden weergegeven.

Hoe maak je een advertentie LinkedIn

Net als bij Facebook-advertenties, kun je ook een Linkedin-advertentie maken om uw bedrijf of vacature te promoten. Er zijn een paar dingen die je moet weten over Linkedin-advertenties als je er zelf een gaat maken:

1) Maximum één afbeelding per advertentie

2) Linkedin moet eerst de tekst van de advertentie goedkeuren

3) Wil jij je Linkedin advertentie bovenaan de pagina hebben, kan dit door meer interactie van Linkedin leden.

Stappenplan bij het maken van een linkedin-advertentie.

  • Doe onderzoek naar het bedrijf en zijn producten.

 

  • Schrijf de advertentie.

 

  • Plaats handmatig of automatisch LinkedIn advertentie.

 

 

Soorten Linkedin Advertenties

 

Gesponsorde content

Promoot je bedrijfscontent bij de gewenste doelgroepen. En verhoog zo de naamsbekendheid. Of krijg meer leads.

Deze advertentievorm is geschikt om de naamsbekendheid van jouw bedrijf, product of dienst te verhogen, hoogwaardige leads aan te trekken en relaties op te bouwen met je klanten. Je advertentie wordt weergegeven op alle devices (mobiel, tablet en desktop).

Met deze advertentievorm bereik je LinkedIn-leden in de LinkedIn feed. Dit is de plaats die het meest door de bezoekers wordt bekeken. Doordat je advertentie op de homepage verschijnt tussen organische posts (niet-betaalde berichten) van connecties en bedrijven, valt het minder op dat het om een gesponsord bericht gaat dan bij tekstadvertenties.

Kies voor een advertentie met één enkele afbeelding, een advertentie met een serie afbeeldingen (afbeeldingencarrousel) of een videoadvertentie.

Gesponsorde berichten

Plaats gesponsorde berichten binnen de berichtenfunctie van LinkedIn, waar zakelijke gesprekken plaatsvinden

Een berichtadvertentie (gesponsorde InMail) is niets anders dan een gesponsord privébericht. Met deze advertentievorm kun je gericht berichten versturen naar personen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Deze berichten worden verzonden in naam van een persoon.

Het nadeel is dat je doelgroep minimaal 1.000 personen moet bevatten en je niet kunt retargeten op individuen. Het grote voordeel van deze advertentievorm is dat je het veel persoonlijker kunt maken, vergeleken met de andere advertentievormen.

In een berichtadvertentie kun je aangepaste velden toevoegen zoals de voor- en/of achternaam van de ontvanger. Nadat je een berichtadvertentie gemaakt hebt, stel je de targeting in op de manier zoals je gewend bent op LInkedIn. Hieronder vertellen we je meer over de targetingopties.

Tekstadvertenties

Tekstadvertenties kunnen binnen een paar minuten leiden tot nieuwe leads

Schrijf een sterke titel, een duidelijke beschrijving en voeg een afbeelding van 50x50 toe. Advertenties zijn eenvoudig in te stellen, op deze manier bereik je in slechts enkele minuten jouw doelgroep.

Tekstadvertenties worden in de rechterkolom of bovenaan LinkedIn-pagina's vertoond. Het voordeel van een tekstadvertentie is dat deze makkelijk te maken is. Een tekstadvertentie is voorzien van een titel en een omschrijving. Ook kun je een afbeelding bij de advertentie plaatsen. Het nadeel is dat ze minder opvallen dan de gesponsorde updates.

Dynamische advertenties

Er zijn ook Linkedin Advertenties die automatisch zijn afgestemd op je doelgroep.

Spotlight-advertenties (dynamische advertenties) zijn gepersonaliseerde advertenties die zijn afgestemd op je doelgroep op basis van hun eigen LinkedIn-profielgegevens, zoals een profielfoto, bedrijfsnaam of functietitel.

Wat zijn de beste tips voor LinkedIn-advertenties?

 

  • Test nieuwe advertenties. Maak verschillende versies van je Linkedin advertentie. Met een afwijkende advertentietekst. En diverse afbeeldingen. Zo krijg je inzicht. In welke LinkedIn advertentie het beste werkt.

 

  • Focus je erg op de doelgroepcriteria. Met het instellen van de juiste doelgroep zal je meer clicks krijgen..

 

  • Gebruik een korte en aansprekende titel voor het meeste effect.

 

  • De foto bij je LinkedIn advertentie is erg belangrijk. Onderzoek wees uit dat het plaatsen van een foto van een vrouw voor het hoogste percentage dat doorklikt…

 

 

Adverteren op LinkedIn: wat moet je weten?

Een LinkedIn advertentie plaatsen is een goed idee wanneer je een zakelijke doelgroep wilt bereiken. Of het nu gaat om nieuws over je business, een nieuw product, een aanbieding, een inspirerende tekst die jouw doelgroep helpt of een vacature. Het kan perfect met een LinkedIn advertentie.

LinkedIn is wereldwijd gezien het grootste business to business (b2b) netwerk en ook in Nederland erg populair. Ten opzichte van Facebook en Instagram advertenties is het nadeel van LinkedIn advertenties dat advertentiekosten relatief hoog zijn. Het voordeel is dat je er wel meteen een zakelijke doelgroep mee aanspreekt.

Wat heb je nodig om te adverteren op LinkedIn?

We leggen je uit hoe LinkedIn Ads werkt en waar je op moet letten als je begint met de promotie van je bedrijf door te adverteren via dit zakelijke netwerk.

Om een LinkedIn Advertentie te kunnen plaatsen heb je een persoonlijk profiel, bedrijfspagina en een advertentieaccount nodig op LinkedIn.

Doorloop vervolgens deze stappen:

 

  •     Bepaal de doelstelling van je campagne

 

  •     Kies de doelgroepopties

 

  •     Kies een advertentievariant

 

  •     Bepaal het budget en de looptijd

 

  •     Stel de biedingen in

 

  •     Voeg conversies toe (niet verplicht)

 

  •     Maak een advertentie of kies een bestaand bericht om te promoten

 

  • Doelstellingen LinkedIn Ads

 

 

Soorten LinkedIn advertenties

Op LinkedIn heb je de keuze uit verschillende advertentievarianten. Voor welke soort advertentie je gaat is afhankelijk van zaken als je doelstelling en je boodschap.

  •     Gesponsorde content

 

  •     Tekstadvertenties

 

  •     Spotlight-advertenties

 

  •     Berichtadvertenties

 

Met je LinkedIn Advertentie rechtstreeks je doelgroep aanspreken

Het grote voordeel van LinkedIn zijn de specifieke targetingopties. Richt je advertenties op een bepaalde doelgroep door de volgende targetingopties in te vullen.

Waar bevindt je doelgroep zich?

 

  •     Locaties

 

  •     Taal

 

 

Wie is je doelgroep?

Voeg doelgroepcriteria toe zoals functietitel, bedrijfstak of vaardigheden:

  •     Functietitel

 

  •     Aantal jaren werkervaring

 

  •     Vaardigheden

 

  •     Bedrijfsnaam

 

  •     Bedrijfsgrootte

 

  •     Leeftijd

 

  •     Geslacht

 

  •     Studierichtingen

 

  •     Titels/graden

 

 

LinkedIn groepen

Ook kun je gematchte doelgroepen toevoegen, hierbij gebruik je gegevens om bezoekers van je website of bekende contacten en accounts opnieuw te bereiken.

Kosten adverteren op LinkedIn

In verhouding tot adverteren op Facebook of Instagram zijn de kosten van LinkedIn flink hoger. Het minimale advertentiebudget per dag is €10, terwijl we meestal adviseren om meer in te zetten.

Direct inzichten

Via het LinkedIn advertentieaccount krijg je direct inzicht in je advertenties. Hier kun je ook direct bijsturen als dat nodig is. Google Analytics kan helpen bij het verkrijgen van meer inzicht in de resultaten.

LinkedIn Insight Tag

Met de LinkedIn Insight Tag kun je gemakkelijk conversies bijhouden op je website, zoals het aantal ingevulde contactformulieren na het doorklikken op een advertentie. Zo kun je goed analyseren wat het rendement van je LinkedIn advertenties is.

Aan de slag met adverteren op LinkedIn?

Heb jij een zakelijke doelgroep en denk je dat adverteren op LinkedIn iets voor jouw bedrijf is? Denk je dan eerst heel goed na over je boodschap. Je advertentie moet de doelgroep voldoende prikkelen zodat zij doorklikt naar je website. Maar daar houdt het niet op. De landingspagina moet aansluiten bij de advertentie en voorzien zijn van nuttige informatie en een heldere call to action.

Neem contact op voor betaalbare website laten maken

Veel (startende) ondernemers gingen u voor en kozen voor
WebBuildingFirm. Wilt u dus ook een betaalbare website laten
maken? Neem dan gerust contact met ons op.

betaalbare website laten maken
"Wij maken nieuwe websites.
En optimaliseren bestaande websites."

WebBuildingFirm.com helpt je graag

Wij helpen je graag met het vertalen van jouw ideeën naar een online solide concept. Dat kan een website of webshop zijn. Maar ook het online promoten van jouw business. Of het uit handen nemen van het onderhoud van je website of webshop. Zodat je een veiligere, snellere en stabielere website of webshop krijgt. En jij meer focus of je core business kan richten. Met meer dan 20 jaar online ervaring kennen we alle ins & outs van het Net.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

betaalbaar webdesign

Scroll to Top