seo en sea

SEO en SEA

Wat is het verschil tussen Search Engine Optimization en Search Engine Advertising - SEO en SEA?

Ik weet zeker dat je termen als SEO en SEA vaker tegenkomt. Je vraagt je waarschijnlijk af wat ze betekenen. En waarom ze zo belangrijk zijn voor websites. De waarheid is dat je geen succesvolle website met veel bezoekers kunt hebben zonder rekening te houden met deze termen. Maar wat is Search Engine Optimization (SEO) precies en wat is het verschil met Search Engine Advertising (SEA)?

Weet u zelfs wanneer u een van beide moet gebruiken? In dit artikel kijken we naar deze twee termen en geven we tips over wanneer we SEO en SEA moeten gebruiken.

Search Engine Optimazation (SEO)

SEO is een tool die website-eigenaren gebruiken om bezoekers naar hun sites te krijgen en hoog te ranken in de zoekmachines. Het einddoel is om de website of blog bovenaan in de zoekmachines te laten verschijnen wanneer er gezocht wordt naar de content ervan met behulp van specifieke zoekwoorden. SEO helpt internetgebruikers ook om de informatie te vinden die ze nodig hebben.

Met andere woorden, SEO is een moderne online strategie die helpt om organische zoekopdrachten in verschillende zoekmachines te verbeteren. Met het gebruik van specifieke zoekwoorden kan een website ervoor zorgen dat deze wordt gevonden wanneer gebruikers deze zoekwoorden gebruiken.

Dit is anders dan het zoeken via willekeurige sites. Een website content maker met een goede kennis van SEO kan zijn/haar website optimaliseren om hoger in de zoekresultaten te worden gerangschikt. Waardoor er veel bezoekers naar de pagina wordt geleid. Dus, als website eigenaar moet u zeker meer weten over SEO.

Kortom, SEO geeft u de zeldzame mogelijkheid om "gratis" bezoekers naar uw website te sturen.

seo en sea

Search Engine Advertising (SEA)

In tegenstelling tot Search Engine Optimization wordt SEA betaald. Het is een middel om uw producten en merken direct voor de juiste doelgroep te krijgen. Deze keer betaalt u echter voor die service. Er wordt algemeen aangenomen dat als SEO u niet het gewenste resultaat oplevert, u SEA kunt uitproberen. Adverteerders die gebruik maken van SEA kunnen hun advertenties laten zien aan gebruikers die actief op zoek zijn naar specifieke zoekwoorden. Adverteerders betalen voor die advertentie elke keer dat er op wordt geklikt. Google, Yahoo, Bing en nog veel meer zoekmachines staan SEA toe. Voor de meeste zoekmachines moet uw SEA titels bevatten, een URL weergeven en een goede beschrijving.

Wanneer gebruikt u SEO en wanneer gebruikt u SEA?

SEO moet worden gebruikt wanneer u de top van de zoekmachines wilt bereiken. Dit moet op regelmatige basis gebeuren, omdat u misschien niet het geluk hebt om meteen de meest effectieve zoekwoorden in één keer te krijgen. Echter, wanneer je die zoekwoorden wel krijgt, blijft het hangen en kun je genieten van de langdurige voordelen.

Ook kunt u gebruik maken van SEO als u plannen heeft om de waarde van uw website te verhogen. Een website is slechts zo waardevol als het niveau van de bezoekers die hij krijgt. Dus, als u uw website waardevol wilt maken, voel u dan vrij om deze te optimaliseren om aan de eisen van zoekmachines te voldoen.

Aan de andere kant kan Search Engine Advertising worden gebruikt voor verkeer voor advertenties door middel van pagina-impressies. Hoewel het uiteindelijke doel is om de conversie te verhogen -dat wil zeggen, de snelheid waarmee het verkeer wordt omgezet in daadwerkelijke verkoop-, SEA is een manier om dat te actualiseren.

Dus, het hebben van een goede kennis van SEO en SEA is de sleutel tot het verkrijgen van uw gewenste resultaten via uw website en we hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te begrijpen hoe u deze kunt gebruiken.

seo

Meer bezoekers naar uw website met behulp van SEO en SEA?

Wij zetten graag al onze kennis voor u in. We kunnen er voor zorgen dat ook uw website bovenaan in Google staat.
Neem gerust contact met ons op.

 

 

 

Scroll to Top