webhosting kiezen

Webhosting kiezen

Waarom webhosting zo belangrijk is voor je SEO

 

Webhosting kiezen

 

 

Webhosting is misschien niet het eerst waar je aan denkt bij het optimaliseren van je website.

En toch is het een belangrijk SEO factor.

Webhosting vormt de basis van je website en heeft dus eigenlijk ook te maken met alle andere SEO factoren.

In onderstaand artikel vertel ik meer waarom webhosting zo belangrijk is voor je SEO.

En je dus best even de tijd kunt nemen om de juiste webhosting te kiezen.

 

1. Bestendige website

Betrouwbare webhosting zorgt voor een bestendige website. Let's face it, dat is wat Google en je bezoekers graag willen.

Een website die betrouwbaar is en er ook staat wanneer nodig.

Zoek dus naar een webhoster die 99,9% uptime biedt.

Je kan ook kiezen voor een webhoster die 100% uptime biedt. Maar wees je ervan bewust dat hier een stevig prijskaartje

aan vasthangt. Een bestendig website heeft invloed op de ranking van je website.

2. Faster than the speed of light

Kwalitatief goede webhosting is niet alleen belangrijk voor de bestendigheid van je website maar ook voor de snelheid van je website.

Naast bestendigheid is de snelheid van je website, zeg maar hoe lang duurt het voordat een pagina geladen is, nog veel belangrijker

op vlak van SEO. Oftewel een snelle website scoort beter in Google. De snelheid van je website heeft te maken met hoe je website

gebouwd is. Op technisch vlak kan daar veel geoptimaliseerd worden. Bijvoorbeeld in WordPress kan je veel instellingen maken die de

snelheid van je website sterk bevorderen. Doch alle instellingen verdwijnen in het niet als je webhoster een trage server biedt.

3. Verschillende soorten webhosting

 

Shared webhosting

Vrijwel alle ondernemers zien tegenwoordig wel in dat een website eigenlijk noodzakelijk is voor hun bedrijf. Onze ervaring leert echter dat het laten maken van een website nog altijd een sluitpost is op de (start)begroting van een ondernemer. Laat staan webhosting. Dit laatste wordt eigenlijk gezien als een noodzakelijk kwaad. Echter bijna nooit als een onderdeel wat belangrijk is voor de ranking van je website in Google.

Veel ondernemers kiezen dan ook voor de zo goedkoopst mogelijke oplossing. Een besluit puur op basis van de prijs, niet op basis van SEO inzicht.

Met shared webhosting maak je gebruik van een webhosting server waarop ook nog andere website staan gehost. Dit hoeft geen negatieve invloed te hebben op de prestaties van je website. Het kan echter wel invloed hebben op je laadsnelheid van je website.

Dedicated webhosting

Dedicated webhosting biedt je het voordeel dat je een eigen server hebt. Nadeel is dat je wel veel technische kennis moet hebben om heel die server in te richten en te onderhouden. Ook de prijs is vrij hoog. Het is logisch dat wanneer je een eigen webhosting server hebt, je deze helemaal kan finetunen tot de hoogste snelheid.

VPS webhosting

VPS webhosting is eigenlijk een virtuele Dedicated webhosting server. Je hebt je eigen stukje afgebakend gebied maar toch deel je de server ook met anderen. Jouw stukje server maakt echter gebruik van de faciliteiten van de andere websites wanneer deze niet gebruikt worden.

Hoe de juiste webhoster kiezen?

Vanuit een ondernemersstandpunt gezien is je budget altijd belangrijk. Kijk inderdaad welk budget voorhanden is. Niet alleen voor het selecteren en instellen van je webhosting. Maar kijk ook verder, als er geen kennis en budget is om actief is aan SEO te gaan doen, is kiezen voor een dure webhosting oplossing niet slim. Heb je technisch inzicht van servers en een wat groter budget kies dan voor dedicated webhosting.

De praktijk wijst uit dat veel van onze klanten kiezen voor shared webhosting. Die krijgen we allemaal wel zo geoptimaliseerd dat ze de verwachte laadsnelheid van Google moeiteloos halen. Surf naar de website van GTMETRIX en test gratis de snelheid van je website.

De selectie maken van een webhoster via Hostingwijzer

Je weet nu waarom  webhosting zo belangrijk is voor je SEO.  Je weet welke factoren echt meespelen en wat voor verschillen er zijn.

Om het selecteren van de juiste webhosting partij zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben de mensen van Hostingwijzer een zo goed mogelijk overzicht gemaakt. Check hier zelf hun keuzewebsite.

webhosting

 

Scroll to Top