Ranking factoren welke de ranking van je website bepalen in Google

Ranking factoren zijn de factoren die bepalen of je website hoog in Google scoort en goed gevonden kan worden.

Ondanks het feit dat er honderden ranking factoren bekend zijn die Google hanteert voor het ranken van uw site, zijn dit de meest essentiële ranking factoren die uw website ranking in Google bepalen:

 

Websitestructuur

Met bijna 60% van alle verzamelde zoekopdrachten afkomstig van mobiele telefoons, is het essentieel dat uw site geweldig werkt op mobiele telefoons. Dit houdt in dat uw site een hogere paginasnelheid moet hebben. En moet worden geüpgraded voor mobiele telefoons om te worden gerangschikt in zoekopdrachten.

Google houdt van de structuur van webpagina's en de indelingen van sites die gemakkelijk te gebruiken zijn. De bezoeker moet het vermogen hebben om moeiteloos de website te verkennen. En te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Zo niet, dan zullen ze waarschijnlijk de site verlaten.

Site-optimalisatie

Uw site moet de juiste harmonie vinden tussen zowel on-site als off-site optimalisatie.
On-site SEO wordt gedaan om te garanderen dat uw site-pagina's, inhoud, titels en labels worden geoptimaliseerd zijn voor de gerichte zoekwoorden.
Off-site SEO heeft inspanningen op lange termijn nodig. En krijgt meer gewicht door Google-crawlers. Het omvat links op verschillende websites en social media naar je site.
Zorg ervoor dat de links naar jouw website steeds afkomstig zijn van websites die gerelateerd zijn aan de branche van de website. De perfecte methode om te winnen met zoekmachineoptimalisatie is door contact te maken met influencers in uw zakelijke specialiteit of markt.

Links

Er zijn verschillende soorten links waarnaar Google kijkt. Er zijn uitgaande links, contextuele links en backlinks.
Uitgaande links zijn links van uw website die linken naar andere websites.
Contextuele links zijn links die zijn ingesloten in de inhoud. En zijn belangrijker dan links elders op de website of op een lege pagina.
De derde en meest krachtige links zijn degenen die afkomstig zijn van andere websites. Vooral als deze afkomstig zijn van autoriteit en relevante sites.
Google-algoritme scoort op basis van koppelingen door de 'link score' te berekenen. Deze score is een totale som van de kwaliteit van inkomende links en het aantal links op die site.

Belangrijke pagina's

Google vindt het leuk om een ​​overzicht te krijgen van de pagina's Contact opnemen met ons, Privacy en Servicevoorwaarden. De contactpagina onthult aan Google dat de website echt bereikbaar is. Terwijl privacy- en servicevoorwaardenpagina's de crawler duidelijk maken dat de site betrouwbaar is op het internet. Een andere essentiële pagina is de sitemap die de bezoeker meer waarneembaarheid geeft en het voor zoekmachines eenvoudiger maakt om de pagina's op te nemen. Google gebruikt bovendien SSL-certificaten en https als een factor voor positionering.

Content

De uitdrukking "kwaliteit geschreven content maakt het verschil" is bijna veranderd in een aforisme op het gebied van digitale marketing. In ieder geval moet het van hoge kwaliteit zijn. Er is een gigantische zet van Google die hogere evaluaties geeft aan kwaliteitscontent dan pagina's die zijn geladen met trefwoorden. Kwaliteitscontent is een tekst die eenvoudig te lezen is, eenvoudig en snel de gegevens doorgeeft met betrekking tot uw item of dienst aan de lezer. Kwaliteitscontent moet rijk zijn aan gegevens, opgesplitst in kleine passages en heeft afbeeldingen en koppen die de pagina scheiden in verschillende gebieden.

Trefwoorddichtheid

Zoekwoorden, als ze effectief worden gebruikt, zijn van een ongelooflijk belang. Als de kans groot is dat een specifieke pagina een combinatie van een paar onderscheidende zoekwoordenvariëteiten heeft, is dit een positieve indicatie voor Google als weerspiegeling van de aard van de gegevens op de site. In ieder geval wordt een pagina die met een zoekwoord is geladen met als enige reden SEO,  moeiteloos door de crawlers gedetecteerd. Dus probeer zoekwoorden alleen te gebruiken waar ze geschikt zijn. En probeer je tekst zo natuurlijk mogelijk te laten "klinken".

Sociale media

Als u wilt zien hoe Google sites positioneert, moet u diep in sociale netwerken duiken. Sociale media tonen de alomtegenwoordigheid van uw site. Cliëntaudits en -kritiek nemen een essentiële plaats in bij de bekendheid van uw site en Google komt hierop. White cap SEO-campagnes bevatten bezoekersberichten, Facebook-likes, Facebook-aanbiedingen, tweets en in het bijzonder Pinterest-pinnen. Deze geven Google-crawlers een positief positioneringsteken. YouTube-opnamen worden hoger geplaatst door Google, misschien vanwege de eenvoudige waarheid dat Google YouTube bezit.

 

Ranking factoren: conclusie

Hoe het ook zij, de hierboven vermelde factoren zijn van vitaal belang voor je site. Organiseer ze en blijf monitoren en je zult voortdurend een uitbreiding van je sitepositionering waarnemen. Ontwikkel consistente verbeteringen en updates om de resultaten te doorbreken. Op deze manier kunt u beter begrijpen en meten hoe Google sites rangschikt.

ranking factoren

 

 

Scroll to Top